Alltid fri frakt när du beställer för mer än 799 kr. Annars frakt från 59:-.

Handgjorda tvålar

Här hittar du vårt utbud av tvålar för både ansikte, kropp och hår!

Optimisten

En och samma tvål till rakning, håret och kroppen? 

Jag var både väldigt nyfiken samt en smula skeptisk, hur skulle det kännas att raka armhåla, bikinilinje och underbenen med tvål. Kommer det kännas vasst? Göra ont? Börja blöda? Jag som älskar ett tjockt löddrigt lager, ser ofta ut som molntussar på mina ben 😊 För att inte tala om håret! Hur skulle det se ut? Skulle det kännas torrt och stripigt? Skulle det gå att borsta ut utan att hårstråna lossnande en efter en?

Hade jag behövt oroa mig i över en vecka tills jag äntligen tog modet att hoppa in i duschen och både raka kroppen och tvätta håret under samma tillfälle?

NEJ! Det hade jag inte. Men sådan är jag. Den doftade tvål. Rent och fräscht. Ingen tillsatt doft. Påminde mig om den där känslan när mormor tvättat sina lakan och hängt ut dom på torkvindan och när man tog in dom igen. Den där svala friska doften av sol & vind och nytvättat. 

Rakningen kändes mjukt och smidigt och jag upplevde inte min hud som irriterad efteråt som den annars har en benägenhet att bli. Tilläggas bör att jag har en mycket tunn & känslig reaktiv hud som brukar vara snabb att tala om när jag utsätter den för något som den inte uppskattar! 

Det enda är att det kan vara svårare att se exakt vart man rakat. Där upplever jag att det underlättar om man har en krämigare tvål eller någon som avger en annan färg som tex tvål med aktivt kol länk till tvålsidan

Tvålen löddrade fint och det krävdes inte mycket gnuggning i hårbotten för att bygga upp ett rikligt lager med lödder. Jag schamponerade håret två gånger vilket jag annars också gör med flytande schampo. Mitt hår är naturligt spikrakt och ganska tunt, men jag brukar behöva balsam för att inte få ett oregerligt trollburr som blir trassligt och svårutrett. Det gick smärtfritt att borsta ut, däremot upplevde jag håret ”plattare” än vanligt och jag tyckte det kändes fetare och såg ofräscht ut redan dagen efter schamponeringen. Men efter andra gången märkte jag stor skillnad på både volymen och fräschheten.  

Nu är vi fast i allt vad tvålar i heter. Älskar det faktum att Tvål går att använda till allt från hand, hår & kroppstvätt till fläckborttagning och rengöring och säkert något mer. Vilket vi på Naturens Skott gillar extra mycket – en produkt som kan användas till det mesta för de flesta! 

Hos Naturens Skott är du välkommen att botanisera bland handgjorda tvålars underbara värld 😊 

Skeptikern

Jag vet inte vad jag mer kan tillägga än att; Ja, jag använder dessa tvålar till ALLT! Kroppen, Knoppen, Rakning och vid vanlig ansiktstvätt. 

Riktigt befriande att slippa all plast som man annars har i duschen eller vid handfatet!